Clivia verzorgen

In elk huishouden is er wel een plant te vinden, deze kan zowel binnen als buiten staan. Kamerplanten verzorgen is dan ook een leuke bezigheid. Om te zorgen dat je nieuw aangeschafte plant zo lang mogelijk mee gaat is het belangrijk om te weten welke behoeften je plant heeft. Het verschilt namelijk per plant waar je deze het beste kunt plaatsen, wanneer je water moet geven en of er extra planten voeding nodig is.

De clivia

De clivia is een mooie plant met feloranje bloemen en diepgroene bladeren. De clivia is een plant die zeer weinig onderhoud nodig heeft. Dit maakt dat veel mensen deze plant in hun woonkamer neer zetten. Daarnaast bloeit de clivia van half december tot het eind van de zomer, waardoor je lang van de plant kunt genieten.

Geschikte plek

De clivia is met name geschikt om binnen neer te zetten. Eventueel kan je hem ook in een pot op een terras zetten, maar dan moet je hem wel voor de winter naar binnen halen. De clivia heeft het liefst een plekje in de schaduw of in de halfschaduw. Een plek in de volle zon is voor de clivia minder geschikt. Een clivia verzorgen verdiend dus wel een beetje aandacht.

Water geven

Een clivia is gemakkelijk te onderhouden, hij heeft dan ook niet veel water nodig. Wanneer je je clivia eens in de week of eens per twee weken water geeft is dit meer dan voldoende. Controleer voor je de clivia water geeft altijd eerst even de vochtigheid van de grond. De aarde mag namelijk niet te nat zijn. Wanneer je de aarde te nat houdt kunnen de wortels van de clivia gaan rotten.

Extra voeding

De clivia vindt het fijn om wat zand door de aarde gemengd te hebben. Ook is het voor de clivia goed om onder de aarde wat hydro korrels te plaatsen, op deze manier voorkom je dat de aarde rondom de clivia te vochtig wordt. Daarnaast heeft de clivia een keer per week wat extra plantenvoeding nodig.

Verpotten van de plant

De clivia houdt er niet van om verpot te worden. Doe dit dan ook pas als de pot echt te klein begint te worden. Mocht je de clivia moeten verpotten doe dit dan bij voorkeur in het voorjaar.