De juiste tuinmeubelen

Er is een grote keuze aan tuinmeubelen en het overzicht proberen te krijgen kan verwarrend zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn. Een paar overwegingen kunnen het vinden van het terrasmeubilair dat perfect voor u is, gemakkelijker maken.

Heb je bijvoorbeeld drie kleine kinderen die onvermijdelijk een glas sap omgegooid worden of eindigt het krijt niet altijd op papier? Dan moet u misschien afzien van een teakhouten tafel en liever HPL gebruiken. HPL staat voor hogedruklaminaat en meubels gemaakt van dit materiaal vergeeft bijna alles.

De regel hier is: veeg het weg en je bent klaar. Geen grote zorg, geen grote zorg, ze zijn weerbestendig en de kleurkeuze laat niets te wensen over. Vind je het leuk om meubels te verplaatsen? Ook op het terras?

Dan zijn lichte materialen ideaal, zoals een tuinset lounge van buitenvlechtwerk of tafels en ligstoelen van aluminium. In tegenstelling tot klassiek rotan is modern vlechtwerk voor buiten weerbestendig, vervormt niet, splintert niet en, belangrijker nog, het is UV-bestendig.

De kleur blijft ook na jaren behouden. En als je aan conservatief en ouderwets denkt als je aan vlechten denkt, kun je van het tegenovergestelde overtuigd raken door nieuwe soorten vlechten zoals kruisweven en sokken. Door het lage gewicht kunnen dergelijke meubels snel ergens anders heen worden verplaatst en zijn ligstoelen en tuinfauteuils met aluminium gemakkelijk stapelbaar. Als u de zomer niet wilt doorbrengen met constant zicht op het weer en constant de stoffering, kussens en kussens van uw tuinmeubelen wilt opbergen, moet u weerbestendige stoffen en vullingen waarderen.

Een all weather hoes van Sunbrella gevuld met Quick-Dry foam maakt niet uit of het regent of de zon schijnt. En dat maakt jou ook niet uit, want je kunt deze stoffen gerust in de regen laten staan. Sneldrogend schuim heeft zulke grote poriën dat er gewoon water doorheen stroomt. De kussens drogen snel.

Stoffen gemaakt van Sunbrella verkleuren niet in de zon, zijn schimmelwerend en natuurlijk wasbaar. Het gevoel is buitengewoon aangenaam en is nu nauwelijks meer te onderscheiden van het binnenkussen.

Wilt u de winterzon op uw ligstoel vangen? Met weerbestendige tuinstoelen is dat geen probleem. Ligstoelen met een aluminium of roestvrijstalen frame en een Batyline-hoes kunnen met een gerust hart op het terras blijven staan ​​als de herfst komt en je kunt er in januari je zomerse teint op krijgen.

Als u het in uw rug heeft of als uw knieën problemen veroorzaken, let dan op de hoogte. Het is gemakkelijker om vanaf 50 cm te staan ​​dan jezelf te martelen vanaf 35 cm.

De Weense fabrikant Karasek heeft dit ingezien en heeft een leemte opgevuld met zijn Care Line. Bent u een liefhebber van hout? Dan krijgt u met teak meubelen waar voor uw geld en weet u waarschijnlijk al dat er voor teak moet worden gezorgd. Maar teak is niet altijd teak. Dat verklaart de enorme prijsverschillen. A-kwaliteit of premium teak bestaat uit puur kernhout, d.w.z. de binnenkant van de stam.

Het heeft een hoog oliegehalte, wat het hout beschermt en zorgt voor een lange levensduur. Dit premium teak komt uitsluitend uit subtropische teeltgebieden en de boom heeft een bepaalde leeftijd nodig voordat hij kan worden gekapt. Als je niet wilt dat een boom hierdoor doodgaat, is gerecycled teak, ook wel antiek teak genoemd, een leuk alternatief. Oud teak, verkregen uit schepen, huisdeuren, vloeren, wordt rijkelijk gereviseerd en verliest daarbij zijn kwaliteit niet. Het rijpingsproces zorgt ervoor dat het weerbaarder wordt.

Meubels gemaakt van gerecycled teak hebben een buitengewoon houteffect. Het zijn altijd unieke stukken met een onmiskenbare charme en geschiedenis. Want wie weet, misschien zijn uw antieke teakhouten tuinmeubelen ooit als schip over zee gevaren? Maar wat u ook kiest, u moet in de eerste plaats van uw meubels houden en u moet zich er prettig bij voelen.

Tuinmeubelen zijn geen T-shirt dat je in een mum van tijd kunt meenemen en desnoods zijn bestaan ​​in de kast opsplitst. Ze zullen je jarenlang vergezellen op je terras en je zult ze elke dag bekijken. Dus als u vragen heeft of twijfelt, stel ze dan. Sla ons alsjeblieft. Daar zijn we tenslotte voor.