De mooiste kunstplanten voor in huis

Kunstplanten is soms een perfecte uitkomst, denk maar bijvoorbeeld als je weinig thuis bent en je niet alle tijd hebt om planten te verzorgen. Daarnaast vind je het misschien veel kosten voor hoeveel je er voor terug krijgt als je weinig thuis bent. Het kan ook zo zijn dat je gewoon slecht bent in het geven van liefde aan je planten. Op zulke momenten kan je het beste kunstplanten kopen. Maar waar moet je op letten bij het kopen van deze planten? Deze blog staat vol met tips die jou gaan helpen met het zoeken naar jou perfecte kunstplant.

Voorbereiding

Voordat je een kunstplant gaat kopen is het goed om goed over na te denken waar je de plant wil hebben. Door dit van te voren te bedenken ben je veel sneller met beslissingen maken. Want wat moet je je allemaal bedenken voordat je naar een winkel gaat?

  • De ruimte waar de plant komt te staan. Bevat die ruimte veel zonlicht? Dan moet je een plant van een bepaalde soort materiaal kiezen dat niet snel verkleurd.
  • Hoe groot moet de pot zijn, en welke vorm? In een raamkozijn is het bijvoorbeeld handig om een brede pot te kiezen zodat er veel in het raam staat maar er niks omgestoten kan worden. Ook kan je grote kunstplanten nemen, bedenk goed wat je wil.

Als je deze twee punten duidelijk hebt voor jezelf kan je zoektocht beginnen. Ga naar een (online) winkel en je kan beginnen met zoeken.

Kopen

Bij het kopen van een kunstplant wil je natuurlijk wel dat jou plant zo echt mogelijk lijkt. Maar wat zijn punten waar je op kan letten. Ik help je graag een handje met het lijstje dat hieronder genoemd word.

  • Als eerst moet je kijken naar de afwerking. Hoe is de kunstplant afgewerkt? Sommige kunstplanten hebben bijvoorbeeld nagemaakte druppels. Dit ziet er natuurlijk niet realistisch uit als er altijd dag en nacht druppels op je plant zitten.
  • Als volgt is het goed om te kijken van welk materiaal je kunstplant is gemaakt. Sommige materialen verkleuren namelijk eerder als de ander.
  • Het is ook goed om te kijken hoe je de plant wil onderhouden. Kunstplanten kunnen van verschillende soorten materiaal gemaakt zijn. Daarom is het ook mogelijk dat als een kunstplant nat word het eerder verkleurd door UV stralen. Dus als je de kunstplant buiten wil zetten is het goed om te weten of de planttegen water kan. Een verkleurde kunst palmboom in je tuin wil natuurlijk niemand.