Een overkapping met glaswand biedt vele voordelen

Het weer en het klimaat veranderd sneller dan we zouden willen en dit is heel duidelijk te merken in verandering van de seizoenen en records die keer op keer worden gebroken. Het komt steeds vaker voor dat er prachtige dagen zijn waarop je buiten kan zitten in het najaar en soms worden we juist in de zomer overvallen door soms zware regen. Om ervoor te zorgen dat je minder afhankelijk bent van het weer wanneer je lekker in de tuin zich, kun je kiezen voor een overkapping in de tuin. Er zijn honderden keuzes die er te maken zijn met betrekking tot een overkapping. Zo is bijvoorbeeld een overkapping met een glaswand voor veel mensen een zeer interessante optie met vele voordelen.

Lekker droog en beschut

Een van de redenen waarom mensen kiezen voor een overkapping in de tuin, is omdat ze hiermee ongeacht het weer lekker droog en beschut kunnen zitten. Een wand bij de overkapping zorgt dat je ook bij wind en regen goed droog blijft, maar heeft soms als nadeel dat deze het terras onder de overkapping erg donker kan maken. Dit is ook voor bijvoorbeeld bloemen en planten die je onder de overkapping wil zetten erg vervelend. Door te kiezen voor een overkapping met glaswand heb je hier geen last van en komt er altijd voldoende licht binnen onder de overkapping.

Maak extra leefruimte

Wanneer je kiest voor een overkapping die aan de woning vast zit, dan zit je met een glaswand of glazen schuifdeuren helemaal goed. Met een overkapping aan het huis vast kun je namelijk je leefruimte extra groot maken. Omdat door de binnenkomende zon door het glas de ruimte vaak goed op temperatuur blijft en in de zomer wanneer het warmer is kun je de deuren volledig open schuiven, zodat je meer een buitengevoel krijgt.

Een overkapping met glaswand is duurzaam

Een groot voordeel van een glaswand onder een overkapping en glazen deuren, is dat deze ook bijdragen aan de duurzaamheid en energieverbruik in huis. Met een glazen wand bij een overkapping die aan het huis vastzit creƫer je een isolerende ruimte tegen het huis die ervoor zorgt dat de binnen temperatuur stabiel blijft en het niet heel snel kouder of warmer wordt wanneer je een deur opendoet. Je kan hiermee dan ook het energieverbruik binnen in huis verder verlagen op het gebied van de stookkosten