Hekwerk kopen? Uit welk hekwerk kan ik dan kiezen?

Heb jij er al weleens aan gedacht om een hekwerk aan te schaffen? Een hekwerk is voor veel mensen iets waar ze nog nooit eens over nagedacht hebben. Bij veel huizen is het namelijk de standaard om een schutting neer te zetten. Hekwerken worden vaker gebruikt voor bedrijven. Toch kan ook een hekwerk voor particulieren heel erg mooi zijn. Als je een hekwerk als schutting gebruikt, kan je hier heel mooi groen tegenaan zetten. Als je bijvoorbeeld bomen of struiken neerzet, maar toch een duidelijke afscheiding van je buren of van de straat wil hebben, dan kan je kiezen voor een hekwerk. Bedrijven kiezen vaak voor een hekwerk omdat het een goede vorm van beveiliging is, maar tegelijkertijd kunnen voorbijgangers nog wel het bedrijf zien. Dit is dan nog steeds een vorm van promotie en transparantie richting de klant. Als je overweegt om een hekwerk aan te schaffen, is het handig om te weten dat er verschillende soorten hekwerken zijn om uit te kiezen. Hieronder staan enkele van de populairste soorten beschreven.

Dubbelstaafmat hekwerk

Een dubbelstaafmat hekwerk is een hekwerk met dunne staven die als het ware gekruist door elkaar lopen. Er zijn dus horizontale en verticale staven. De dubbelstaafmat hekwerken zijn te verkrijgen per 2.5 meter. Als dit niet precies uitkomt met de lengte van je tuin, dan kan je eenvoudig een stuk eraf zagen. Tussen elk stuk van 2.5 meter is het nodig om een paal te zetten, zodat de twee hekwerken aan elkaar verbonden kunnen worden. Het is ook mogelijk om een deurtje bij dit hekwerk te bestellen. Deze is ook weer eenvoudig te bevestigen aan de andere stukken hekwerk. Je kan zelf kiezen hoe hoog of lang je het hekwerk wil hebben. Als je bijvoorbeeld een hek van een meter of minder hoog wil hebben om bijvoorbeeld om je voortuin te zetten, dan kan je dit eenvoudig bestellen. Als je juist wel een hoog hek wil hebben om als schutting te gebruiken, dan is dit zeker ook mogelijk.

Spijlen hekwerk

Een spijlen hekwerk is voornamelijk bedoeld voor goede beveiliging. Het wordt ook wel een industrie hekwerk genoemd. Met de 25 millimeter dikke spijlen is dit hekwerk uitermate geschikt om indringers buiten de deur te houden. Een spijlen hekwerk is vaak ook nog behoorlijk hoog, wat ervoor zorgt dat het voor inbrekers echt een hele grote uitdaging wordt om in te breken. Naast dat het spijlen hekwerk enorm veilig is, is het ook een heel mooi zicht. Door het strakke uiterlijk van het hek, ziet je bedrijf er meteen een stukje stijlvoller uit. Het oogt heel mooi en kan daarom niet alleen goed zijn voor bedrijven, maar ook voor particulieren. Bedrijven kiezen vaak zelf voor een heel hoog hekwerk, maar voor particulieren is dit helemaal niet nodig. Je kan altijd kiezen uit meerdere hoogtes, zodat je zelf kan bepalen wat voor jou het mooiste is. Voor je tuin wil je waarschijnlijk niet zo’n hoog hek als dat er om een grote fabriek heen staat.