Hoe kies je de juiste elektrische heggenschaar

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe elektrische heggenschaar word je overspoeld door de veleĀ  keuze mogelijkheden. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met een aantal verschillen. Dit maakt dat de keuze voor de juiste heggenschaar sneller gemaakt wordt en dat er achteraf geen spijt ontstaat over de aankoop. Zo is er bijvoorbeeld een telescopische heggenschaar voor de hoge heggen, terwijl er voor de kleinere heggen een hand heggenschaar wordt aanbevolen. Deze review helpt u hopelijk bij het maken van een juiste keuze.

tuin

Welke manier van snoeien past bij jou?

Bij de aanschaf van een heggenschaar zijn er veel keuzes te maken. Kies je voor een handmatige heggenschaar of een elektrische heggenschaar of heb je toch liever een heggenschaar op een accu of benzine. Elke aandrijving heeft zijn eigen voor en nadelen. Zo is het voordeel van een handmatige heggenschaar dat er weinig onderhoud nodig is. Ook is de schaar overal te gebruiken, aangezien er geen stroomvoorziening nodig is. Het nadeel van een handmatige schaar is wel dat het soms veel kracht kan kosten om een tak door te knippen. Dit wordt al gemakkelijker als je gebruik maakt van een elektrische heggenschaar. Doordat er een motor in zit, wordt de klus sneller geklaard en vraagt het relatief weinig inspanning. Wel moet je hierbij opletten dat je je snoer niet doorsnijd. Deze alertheid is niet nodig bij een heggenschaar met een accu, je werkt hierbij namelijk draadloos. Wel ben je bij een accu afhankelijk van de accuduur. De heggenschaar op benzine is vaak het krachtigst. Ook hierbij werk je draadloos. Nadeel van deze soort heggenschaar is dat er relatief veel geluidsoverlast is.

Het snoeien van hoge heggen

Wanneer je een hoge heg moet snoeien, wordt het aangeraden om een telescopische heggenschaar of een heggenschaar op steel aan te schaffen. Hierbij is het well goed om te letten op het gewicht van de heggenschaar. Doordat je vaak boven je macht werkt wordt het vaak al snel zwaar om de heg te snoeien. Dit is met name bij de heggenscharen die meer dan 3.5 kilogram wegen. Om het voor jezelf gemakkelijker te maken is het daarnaast goed om te kijken naar de vorm en diepte van de heg. Indien je verschillende hoeken moet snoeien, wordt er aangeraden om een heggenschaar te nemen met een draaibaar handvat. Moet je juist een diepe heg snoeien, dan is wordt een heggenschaar met een lang blad aangeraden.