Keukenmachine

Dat we “diep verliefd” zijn op de Kenwood keukenmachines is voor iedereen die al lang bij ons is geen verrassing. In sommige recepten hebben we je al veel verteld over ons enthousiasme en passie. Omdat elke ambitieuze keukenacrobaat op een gegeven moment echter de wens zal ontwikkelen om een foodprocessor de zijne te noemen, willen we vandaag melden waarom we precies zo van de machine houden – een kleine koopgids en ervaringsrapport. En aan het einde vindt u ook een verzameling recepten van al onze recepten, waarvan vele speciaal voor de Kenwood Cooking Chef!

Hoe zijn we bij Kenwood gekomen?

We hebben het verhaal hier verschillende keren verteld, dus laten we het kort houden. Onze eerste Kenwood-keukenmachine was de Chef Titanium. We kregen het goede stuk van mijn schoonmoeder in 2013 voor onze eerste huwelijksverjaardag. Inmiddels is het in handen van mijn ouders gegaan, waar het tot op de dag van vandaag nog steeds een onberispelijke dienst verricht. Dat spreekt boekdelen als het om kwaliteit gaat. Als je meer wilt zien over kwaliteit en fabricage, kom dan zeker eens langs bij ons bezoek aan de Kenwood-fabriek. Daar vindt u spannende informatie en zelfs een kijkje in de keukenmachines van Kenwood – uiterlijk dan zal iedereen overtuigd zijn!

Sinds 2016 zijn wij de trotse eigenaren van de Kenwood Cooking Chef. Dus de foodprocessor met geïntegreerde kookfunctie. Dit kreeg toen een kleine upgrade naar de Cooking Chef Gourmet. En deze keukenmachine staat nog steeds in onze keuken en is constant in gebruik. Aangezien we waarschijnlijk niet overeenkomen met het normale huishouden, omdat we veel koken en bakken en dat voor twee, hebben we nu zelfs een tweede keukenapparaat. Ook over de Chef XL Sense zijn wij enthousiast, net als onze eerste keukenmachine. Het wordt echter in kleur geleverd – dat was in 2013 niet beschikbaar!

Waarom deze keukenmachine?

We zijn uiterst pragmatisch als het om keukengadgets gaat! Optiek en design zijn eigenlijk een ondergeschikte zaak, want het toestel moet in de eerste plaats goed werk leveren. Het punt dat Chef Titanium in 2013 op de markt bracht, was de kwestie van de grootte. We wilden een grote mengkom die zwaar brooddeeg kan verwerken en die ook het deeg kan bereiden voor een squadron cupcakes (ze waren destijds “de shit”). De inhoud van een kom van 6,7 liter klonk ons ​​erg goed! En uiteindelijk hielden we ook van het heldere, minimalistische ontwerp in roestvrij staal.

Toen we de machine uitpakten, waren we absoluut opgewonden. Op één punt hebben we iedereen kunnen overtuigen van de kracht en kwaliteit van onze foodprocessor – neem gewoon de deeghaak in de hand en voel het gewicht. DAT is een werkapparaat en dat voel je meteen op dat moment. We waren dan ook dolgelukkig dat onze keukenmachine een aantal jaren continu in gebruik was. Ze ging door alles heen – eindeloze broden, biscuitgebak, cheesecakes, cupcakes, macarons … alles wat het hart van een bakker sneller doet kloppen. Maar de Kenwood Cooking Chef bestond al een tijdje en ik had er zo veel zin in. (Ik doe dat de laatste tijd met de woordspelingen, toch?) The Cooking Chef – een eierleggend wollig melkvarken ?!

Mijn vrienden, en vooral Cees, weten dat ik een technologiefreak ben – een beetje een nerd! Ik heb altijd een enorme euforie gehad voor technische innovaties. Altijd een early adopter, probeer het uit en ontdek graag een apparaat. Dus de Cooking Chef was duidelijk het voorwerp van mijn verlangen. Onze bekende en geweldige keukenmachine als voorheen, maar hij kan ook koken. Hoe heten ze niet voor niets? De jongens koken en bakken !! Ik was er zeker van dat het stuk volledig nieuwe mogelijkheden voor ons opent.

Soms is het gewoon het lot en daarom begon de samenwerking met Kenwood in 2016 als onderdeel van de keukenfeesten – het belangrijkste doel van deze feesten is de Kenwood Cooking Chef! Dus we hebben eindelijk mijn droomapparaat en zijn er tot op de dag van vandaag blij mee. Maar waarom was deze machine de juiste voor ons? Op dat moment waren er natuurlijk al kookgerei. Maar deze schrokken ons altijd een beetje af, omdat we goed wilden werken. Dus ga door met deeghaken, garde & Co. Dat is voor ons vandaag nog steeds het argument ten gunste van de Cooking Chef. Het is een volkomen “normale” keukenmachine met alles erop en eraan – maar hij kan ook verwarmen of koken.