Kleine paprika’s

Hierboven zie je snackpaprika‘s. Ik had ze pas laat in april gezaaid. Ik dacht toen nog ik zie wel wat het wordt maar gelukkig werden het mooie planten met veel kleine paprika’s.

De planten stonden in de serre aan het huis, dus meestal lekker warm. Een paar weken geleden heb ik ze geoogst en heb ze nog een paar weekjes laten liggen rijpen.
Persoonlijk vind ik de smaak dan beter worden. Lekker om ze zo uit de losse hand te eten maar ook in allerlei gerechten zijn ze erg smakelijk.
Ik deed ze met wat kaas, feta of mozzarella, en wat kruiden in de oven en we hadden een heerlijk bijgerechtje!

Ik heb ook de rode Mini Bell. Deze zie je op de foto in het vorige bericht. Deze planten stonden buiten achter in de tuin.
Een mooie kleurrijke oogst dit jaar!

De zaden uit deze bruine, gele en rode vruchtjes liggen nu te drogen.
Mocht je interesse hebben in de zaden, ik verkoop ze per 20 zaden voor 50 cent, excl. de verzendkosten.
Stuur me dan een mailtje via de contactpagina en zaai volgend jaar ook deze lekkere snackpaprika’s!

Af en toe dook ik de tuin in maar als het weer weer zo koud wordt, zie je me er maar weinig. Mijn gedachtes gaan wel vaak uit naar het volgend jaar en weet ik al weer precies hoe ik het ga doen

Dit jaar had ik een prima oogst. Veel tomaten, paprika’s, komkommers, courgettes, boontjes, snijbonen (ik had niet verwacht dat ze het zo goed zouden gaan doen in de speciekuipen!), andijvie, ananaskers, veel soorten sla. En de aardappelen niet te vergeten, leuk experiment!
Behalve de aardbeien, dit viel wat tegen. Ik had meer opbrengst verwacht. Of het nu komt doordat het jonge plantjes waren.. ik weet het niet. Maar voor de rest vond ik het een super jaar. De heerlijke zomer heeft er tot geleid dat we mooie opbrengsten kregen.

Ik heb deze week alle paprika’s die er nog hingen, geplukt. Een mooie verzameling was het weer. De eerste pan paprikasoep is dan ook al weer op. De rest ga ik dit weekend verwerken tot soep om vervolgens te wecken.
Trouwens bedenk ik me nu.. ik heb nog een paar paprikaplanten in de serre aan het huis staan, deze zitten nog vol kleine snackpaprika’s, de Chocobells en kleine gele snackpaprika’s. De bladeren hangen wel wat, ik geef ze ook niet meer zoveel water. De Chocobell was nieuw voor ons dit jaar en ik vind het een lekkere smakelijke paprika. Ik heb al verschillende half doormidden gesneden, eventjes onder de grill met mozzarella en wat kruiden. Of alleen de paprika onder de gril en daarna besmeren met een frisse kaas. Dat blijft altijd lekker.

Ananaskers ga ik volgend jaar ook zeker weer zetten. Lekker fris besje en ook nog eens super gezond! Er zitten nu nog steeds lampionnetjes en zelfs bloemetjes aan de plant. Elke week haal ik er wel een paar af.

De tomaten op de onderste foto waren de laatste uit de kas. Deze heb ik vorige week nog geplukt. Het is de Moneymaker. Lekker fris tomaatje.
Een mooie bonte oogst van paprika’s!

Ondertussen ben ik ook weer zaden aan het verzamelen. Er ligt flink wat te drogen. Ook heb ik al verschillende zaden geruild tegen mooie tomatenrassen.

Maar nu eerst de tuin en de kassen opruimen. Want voor we het weten is het weer januari, tijd gaat nu erg snel. En dan is het al weer tijd om de tomaten te gaan zaaien!