Krijg een strak sportveld dankzij een robot belijner?

Heb je je ooit afgevraagd wat het geheim is van dat op en top strakke sportveld bij de tegenstander? Dat geheim is eigenlijk helemaal niet meer zó geheim, want velen zijn er tegenwoordig toch al wel mee bekend: de robot belijner. Met dank aan dit fijne apparaat is het mogelijk om in korte tijd je sportveld klaar te maken voor de start van de competitie. Zo hoeft je club zich nooit meer af te vragen of het gras groener is aan de overkant. Maar wat weten we eigenlijk over dit handige apparaat? Welke voordelen brengt het gebruik ervan met zich mee? En wat zijn de mogelijkheden qua ondergrond en kleur belijning?

Over de robot belijner

De robot belijner neemt alsmaar toe in populariteit onder sportclubs. En dat is zo gek nog niet, want dankzij deze belijningsrobot ligt je sportveld er binnen een mum van tijd weer helemaal mooi bij. Deze autonoom GPS gestuurde belijningsrobot zorgt ervoor dat de belijning zeer nauwkeurig is. Deze robot werkt volautomatisch en trekt de lijnen tot 2 centimeter nauwkeurig. Wie denkt dat dit een tijdrovend proces is, slaat de plank volledig mis. Een robot gps belijner doet zijn werk namelijk razendsnel. Zo kan deze in slechts een half uur tijd een volledig veld van lijnen voorzien.

De voordelen van een robot belijner

Zo’n robot belijner brengt enkele significante voordelen met zich mee voor sportverenigingen. Een van de voornaamste voordelen is toch wel de tijd die je ermee kunt besparen. Denk maar eens aan de tijd die het team normaal gesproken kwijt is met de voorbereidingen van het opnieuw belijnen van het veld. Denk hierbij aan het meten met landmeters en het uitzetten van touwen. Dit extra werk wordt allemaal overbodig, waardoor er weer meer tijd aan bijvoorbeeld de training kan worden besteed. Een ander aanzienlijk voordeel is het feit dat de belijning zeer nauwkeurig wordt aangebracht door de autonome belijningsrobot. Deze belijner werkt volledig op satellietnavigatie, waardoor de belijning zeer nauwkeurig zal worden aangebracht. Bovendien werkt dit ook uitstekend over reeds aangebrachte belijning. Dankzij dit handige apparaat ligt jullie veld er dus zeer strak bij. En wist je dat het apparaat zelf bepaalt hoeveel verf er nodig is voor een veld? Hierdoor zul je nooit meer verbruiken dan daadwerkelijk nodig is. Daarmee is het ook nog eens een duurzame oplossing voor het belijnen van je veld.

Wat zijn de mogelijkheden?

Tot slot ben je natuurlijk benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van de robot gps belijner. Want de vraagt rest natuurlijk of dit zomaar voor ieder type ondergrond mogelijk is, en in welke kleuren de belijning kan worden aangebracht. Belijnen met behulp van een automatische gps belijningsrobot is mogelijk op natuurlijk gras. Maar daarnaast is het tevens mogelijk op kunstgras of andere harde ondergronden. Ook op het gebied van kleuren is er tegenwoordig veel mogelijk. Zo kan de belijning in diverse kleuren worden aangebracht, mocht je eens iets anders willen dan het standaard wit. Zo is het belijnen van je veld met een robot belijner ideaal, al helemaal na de zomer- of winterstop. Het uitzetten en meten is dan niet langer nodig. Zo kan het team binnen de kortste keren genieten van een zeer strak belijnd veld.

Bron: https://www.milati.nl/