Tips voor een mooi gazon

Graszoden Leggen

Alleen door politieke en beperkende regels in sommige dorpen krijgt uw gazon niet een aantrekkelijk uiterlijk. Daar komt natuurlijk veel meer werk bij te kijken.

En vanzelfsprekend moet u daarvoor allereerst een nieuw gazon inzaaien, of graszoden bestellen en laten leggen als u niet wilt wachten tot de eenzame grassprietjes zijn uitgegroeid tot een volwaardig gazon. Als het gras zich gezet heeft is het mooi groen, maar dan begint het werk pas echt.

Maai uw eigen, unieke, slijtvaste gazon. De juiste maaihoogte is belangrijk: voor zonnige locaties van ongeveer 4,5 tot 5,0 cm op halfschaduwrijke locaties van 6,0 tot 7,0 cm. Gazongrassen zijn te kort om met moeite zijscheuten te vormen, maar deze zijn nodig voor een dichte grasmat.

In droge omstandigheden ziet uw gazon er zeker uit. De grasplanten wisselen water. Het verbruik bij temperatuur- en temperatuurcontracten schommelt tussen 1 en 5 liter water / m². Als er water wordt gegeven, dan met waterhoeveelheden van ongeveer 10 tot 15 liter / m² per dosis. Dit was een verstandige bevochtiging van de grond tot aan de wortels van het gras. Beiden, uiteindelijk bewezen, sterven door slechte wortelpenetratie en behoren tot de rechten voor grasziektes.

Moet bemesting worden nageleefd?
Slijtvaste en werkende gazons hebben een hoge voedingsbehoefte. Vanwege de geregelde snede en het spel en de harde wandeling, werd het eigendom van de gazonplant een deel van zijn bladmassa beroofd, deze nutriëntentekort moet worden verklaard.
Deze voedingsstoffen werden opnieuw in de vorm van bemesting aan het gazon gegeven.

Gazon is een persoon van “intensieve cultuur” en betekent goede zorg voor vegetatietechnische straten!
Als voedingsstoffen niet zijn verwijderd door bemesting, leunt de grond, wordt het gazon een hel en wordt het dunner. Deze gazonplanten werden zwak en bestand tegen stressfactoren zoals hitte, droogte, kou, betreden en ziekteverwekkers.