Tuinbeelden

Bij het inrichten van de tuin moet je rekening houden met verschillende zaken. Allereerst met de afmetingen en hoeveel zon er in de tuin valt. Daarnaast moet je natuurlijk letten op welke planten, struiken en bomen er geschikt zijn voor de grond en de hoeveelheid zonuren per dag. Behalve de begroeiing moet je ook nadenken over het aanleggen van een terras en de afmetingen daarvan. Uiteraard speelt ook het budget dat je hebt daarbij een rol. Maar heb je wel eens nagedacht over het plaatsen van tuinbeelden om je tuin helemaal af te maken?

buda beeld

Soorten tuinbeelden

Tuinbeelden zijn er in alle soorten en maten, en ook in alle prijscategorie├źn. Je hoeft dus niet per se diep in de buidel te tasten om je tuin te verfraaien met een tuinbeeld.  Het voordeel van een mooi tuinbeeld is dat deze het hele jaar je tuin mooier maakt. Dit in tegenstelling tot niet-groenblijvende planten en bomen. Die zijn in de winter kaal. Door een tuinbeeld te plaatsen kun je er dus voor zorgen dat je tuin ook in de winter visueel aantrekkelijk is.

Budget

Er zijn zoveel tuinbeelden te koop dat het verstandig is om eerst een budget vast te stellen. Dat kan helpen om te voorkomen dat je hals over kop verliefd wordt op een tuinbeeld dat je niet kunt betalen. Door vooraf je budget te bepalen kun je gerichter zoeken. Dat geldt zowel voor zoekopdrachten op internet als de keuze van de winkel waar je tuinbeelden gaat bekijken.

Over het algemeen geldt dat hoe groter het tuinbeeld, hoe kostbaarder het zal zijn om aan te schaffen. Daarnaast speelt het gebruikte materiaal een grote rol in de prijs.

Afmetingen

Nadat je het budget hebt bepaald moet je nadenken over welk formaat je graag in je tuin zou willen plaatsen en waar je het neer wilt zetten. Veel mensen willen een tuinbeeld graag zowel vanuit huis als vanaf het terras kunnen zien.

In een hele kleine tuin kan je ervoor kiezen om een middelgroot tuinbeeld de blikvanger van je tuin te maken. Je kunt echter ook voor een of meerdere kleine beelden kiezen die op subtiele wijze je tuin opfleuren.

In een grote tuin kan je dezelfde keuze maken, maar je zou ook voor meerdere grote tuinbeelden kunnen kiezen. Of voor een combinatie van grote en kleine tuinbeelden.

Conclusie

Het plaatsen van een of meerdere tuinbeelden is een leuke manier om je tuin te verfraaien. Zeker in de winter kunnen tuinbeelden een centraal focuspunt zijn omdat er dan weinig groen in de tuin is.